Αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη-Στην Αθήνα μεταφέρονται Αφγανοί πρόσφυγες

Αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη-Στην Αθήνα μεταφέρονται Αφγανοί πρόσφυγες

Αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη, προκειμένου να απομακρυνθούν οι Αφγανοί πρόσφυγες, οι οποίοι από το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιούσαν κατάληψη του σιδηροδρομικού δικτύου, αντιδρώντας στην απόφαση των Σκοπίων να μην τους επιτρέπει τη διέλευση.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταφέρονται στην Αθήνα περίπου 600 με 900 Αφγανοί, οι οποίοι ήταν στον καταυλισμό και εκ των οποίων περίπου 200 με 300 είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι αρχές δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να πλησιάσουν τον καταυλισμό και βρίσκονται σε απόσταση περίπου 5 χλμ από αυτόν, μετέδωσε το Mega.

Το πρωί οι αστυνομικοί προσήγαγαν μια δημοσιογράφο και έναν τεχνικό, οι οποίοι ήταν μέσα στον καταυλισμό, καθώς είχαν πληροφόρηση για επιχείρηση της αστυνομίας. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Τη Δευτέρα, ο ΟΣΕ ζήτησε επίσημα από την αστυνομία να προβεί σε κινήσεις, έτσι ώστε να περάσει η πρωινή αμαξοστοιχία από το σημείο, φοβούμενοι ότι θα επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν υπό κατάληψη επί 20 ημέρες και επλήγησαν πολλές επιχειρήσεις.

Όπως είπε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξ. Σουπλή, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, στην περιοχή υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, και πως περίπου 350 Αφγανοί έστησαν σκηνές στις σιδηροδρομικές γραμμές και κοιμήθηκαν εκεί το βράδυ.

Να επισημανθεί ότι ο καταυλισμός στην Ειδομένη είναι χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων. Από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, οι Σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες, εγκλωβίζοντας περίπου 6.000.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αφγανοί που επιστρέφουν από την Ειδομένη, καθώς και όσοι φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά θα μεταφερθούν στο Ελληνικό.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments