Η «παράξενη» μουσική της Σελήνης (Video)

Η «παράξενη» μουσική της Σελήνης (Video)

Μια τάση στο να βρίσκουν μυστήρια παντού οι Αμερικανοί την έχουν. Και φυσικά όπως και με κάθε τι άλλο, αφού φροντίσουν να «διαδώσουν» εντέχνως το μυστήριο –όχι τόσο πολύ που να αρχίσει να μοιάζει γραφικό- μετά αρχίζουν τη διαδικασία της πώλησής του. Στην ικανότητά τους αυτή οφείλεται και η μακροχρόνια παντοδυναμία τους. Από όλα λοιπόν τα μυστήρια του κόσμου πιο πολύ τους σαγηνεύουν τα εξωγήινα. Ίσως γιατί έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Πλήθος κινηματογραφικών ταινιών που έχουν σχέση με τις εξωγήινες απειλές, τους έχουν αποδώσει δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και από τον «εξωγήινο τουρισμό» της γνωστής “area 51” ή του Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, κερδίζουν σε ετήσια βάση δολάρια και φήμη.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, ένα μόλις μήνα μετά την «ανεξήγητη» ηχητική έκρηξη που συγκλόνισε το Νιου Τζέρσεϊ και την Βοστώνη στις 28.1.16, η ΝΑΣΑ δημοσιοποίησε την «παράξενη μουσική» που ηχογράφησε το πλήρωμα του Apollo 10 τον Μάιο του 1969, ενόσω βρισκόταν σε τροχιά στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

«Το ακούτε; το ακούτε αυτό; Αυτό το σφύριγμα, αυτή τη περίεργη μουσική;» είπε ο Γιουτζίν Σέρναν στο υπόλοιπο πλήρωμα, ενώ περιστρέφονταν σε ύψος μόλις 1,5 χιλιομέτρου από την επιφάνεια της σκοτεινής πλευράς της Σελήνης. Επί μια ώρα το σκάφος βρίσκονταν εκτός επαφής με τη Γη, επί μία ώρα και οι αστροναύτες άκουγαν την διαστημική μουσική. Συζήτησαν μάλιστα επ’ αυτού, αν δηλαδή θα το ανέφεραν στο Χιούστον ή θα το αποσιωπούσαν για να μην τους αποκλείσουν από άλλες αποστολές, γιατί θεώρησαν πως μπορεί να μην τους πάρουν στα σοβαρά.

Τελικά το ηχογράφησαν και το έστειλαν στο κέντρο ελέγχου όπου και καταχωρήθηκε στα αρχεία της ΝΑΣΑ, ως ασήμαντο (;) γιατί θεώρησαν πως ήταν ηχητικές παρεμβολές μεταξύ διαστημοπλοίου και σεληνακάτου. Τελικά η ηχογράφηση βγήκε από το αρχείο το 2008 αλλά μόλις προχθές την Κυριακή μπόρεσε να ακουστεί στον «αέρα» από το καλωδιακό κανάλι Discovery στο πλαίσιο εκπομπών που τιτλοφορούνται ως: «Τα ανεξήγητα αρχεία της ΝΑΣΑ». Στην εκπομπή ακούστηκε για πρώτη φορά και η γνώμη του γηραιού Αλ Γουόρντεν, που ήταν ο αρχηγός της αποστολής Apollo 15, ο οποίος αμφισβήτησε την γνώμη της ΝΑΣΑ για την μουσική λέγοντας πως: «η λογική μου λέει ότι αν ηχογραφήθηκε κάτι εκεί πέρα, θα πρέπει να υπάρχει κάτι εκεί».

Ο Τζον Γιανγκ, έτερο μέλος του πληρώματος αστροναυτών του Apollo 10, περπάτησε στο έδαφος της Σελήνης με την αποστολή Apollo 16, ενώ ο Γιουτζίν Σέρναν που πρώτος άκουσε τη μουσική, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη με την αποστολή Apollo 17, το 1972. Μετά από το μυστήριο που καλύπτει την «περίεργη μουσική» αναμένουμε από το Χόλιγουντ, το σχετικό blockbuster. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει πολύ χρήμα στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments