Ναι Τσίπρα σε σύσκεψη αρχηγών- Καταρρέει ο εποπτικός ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ναι Τσίπρα σε σύσκεψη αρχηγών- Καταρρέει ο εποπτικός ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Θετικά απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με την κυρία Γεννηματά και την ενημέρωσε ότι συμφωνεί με την πρότασή της και ο ίδιος θα ήθελε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη είτε πριν είτε μετά από την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό που θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι τι ακριβώς θα συζητηθεί σε μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού ήδη έχει διαμορφωθεί εθνική θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μια απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής μόνο συμβολικό χαρακτήρα μπορεί να έχει αφού θα δείξει στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ενιαία φωνή και θέση.

Για το προσφυγικό και το ρόλο του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας κ. Γενς Στόλτεμπεργκ.

Όπως είπε ο κ. Στόλτεμπεργκ το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ούτε θα αστυνομεύει, ούτε θα αναχαιτίζει, ούτε θα συλλαμβάνει. Αν κάποια βάρκα με πρόσφυγες βουλιάζει και είναι κοντά σκάφη του ΝΑΤΟ, τότε θα επεμβαίνουν και θα επαναπροωθούν τους πρόσφυγες στην Τουρκία, εφ’ όσον έχουν έλθει από εκεί.

Οι θέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ αποδεικνύουν ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καμία σχέση δεν έχει με τα όσα πρόβαλε η κυβέρνηση για εποπτικό ρόλο που θα εξέθετε την Τουρκία, γεγονός που την εκθέτει στο σύνολό της.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments