Απέραντο hotspot η Ελλάδα: Αλλοι 1.700 μετανάστες στον Πειραιά-Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες

Απέραντο hotspot η Ελλάδα: Αλλοι 1.700 μετανάστες στον Πειραιά-Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες

Σε κατάσταση ασφυξίας η Ελλάδα, η οποία φαίνεται πως μετατρέπεται σε ένα απέραντο hotspot, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά, δεν μπορούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους και εγκλωβίζονται στη χώρα, αφού τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά τους.

Αλλοι 1.700 στον Πειραιά

Το πρωί της Τετάρτης άλλοι 1.600-1.700 πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν, από Χίο, Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο, στο λιμάνι του Πειραιά, με τον προορισμό τους όμως να παραμένει άδηλος. Το πιθανότερο είναι ότι θα εγκλωβιστούν στην Αθήνα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε κανένα λεωφορείο να ξεκινήσει προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Ελληνικό και Σχιστό ήδη ασφυκτιούν, καθώς οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες.

metanastes-peiraias

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα γίνει διαλογή για όσους έφτασαν σήμερα στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους. Θεωρείται ότι πολλοί από αυτους κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Βικτωρίας όπου και εκεί τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει από πρόσφυγες και μετανάστες.

Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι μοιράστηκαν φυλλάδια που δίνουν οδηγίες και κατευθύνουν τους ανθρώπους προς ξενοδοχεία, ΜΚΟ ή σταθμούς λεωφορείων. Εθελοντικές ανθρωπιστικές οργανώσεις προσέφεραν λίγο τσάι και φαγητό.

Στην ΠΑΘΕ

Στο μεταξύ, η ΠΑΘΕ τείνει να μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ προσφύγων, καθώς η αστυνομία σταματά τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Εκατοντάδες πρόσφυγες είναι σταματημένοι στο 90ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού, στα Τέμπη καθώς και σε άλλα σημεία όπου υπάρχει υποδομή φιλοξενίας.

athens-metanastes

Στα Διαβατά από την Ειδομένη

Επίσης, τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησε η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο υποδοχής στα Διαβάτα παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων τις προηγούμενες ημέρες.

Η αστυνομία έχει στήσει ένα κλοιό σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, μέσα από τον οποίο δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο πέρα από μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν κληθεί για να συνδράμουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν μπει ήδη τα πρώτα λεωφορεία, ενώ συνολικά αναμένεται να φτάσουν 40 λεωφορεία γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες που είναι σταθμευμένα στα Μάλγαρα και προωθούνται σταδιακά. Μέσα στο κέντρο υποδοχής, χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων, έχουν στηθεί 100 σκηνές και 150 λυόμενα.

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για να συζητηθεί ποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσει κέντρο μετεγκατάστασης στο πρώην στρατόπεδο, αλλά και να δημιουργηθεί άμεσα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στον χώρο όπου βρισκόταν το κέντρο «Διόνυσος».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments