Για το προσφυγικό ο Τσίπρας στη Βουλή – Κίνδυνος να μεταβληθεί η Ελλάδα σε απέραντο hot spot

Για το προσφυγικό ο Τσίπρας στη Βουλή – Κίνδυνος να μεταβληθεί η Ελλάδα σε απέραντο hot spot

Οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα με την Ευρώπη και να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο καταφύγιο για πρόσφυγες και μετανάστες, έχει προκαλέσει κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού για όσα πιθανόν ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα τον Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ζητήσει να μιλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος λόγος που τον ώθησε να μιλήσει είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για το προσφυγικό. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η στάση των κομμάτων θα εξαρτηθεί από τη φρασεολογία και τους τόνους που θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και σήμερα το πρωί είχαν εκ νέου τηλεφωνική συνομιλία, ενώ στις Βρυξέλλες τήρησαν κοινή γραμμή έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments