Εντολή Εισαγγελέα: Διαλύστε τα μπλόκα!!!

Εντολή Εισαγγελέα: Διαλύστε τα μπλόκα!!!

Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια βρίσκονται πλέον οι αγρότες στα μπλόκα, μετά την εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, να κάνουν χρήση του άρθρο 292 του ΠΚ, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Η κυρία Κουτζαμάνη καλεί τους Εισαγγελείς να χρησιμοποιήσουν αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τα μπλόκα και σημειώνει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης διώκεται αυτεπαγγέλτως, με σκοπό την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων.

Η παραγγελία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού έχει ως εξής:
«Προς
τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».
Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια
Με βάση τη νομοθεσία, όπως έχει διαμορφωθεί πρόσφατα από την παρούσα κυβέρνηση, οι αγρότες στα μπλόκα μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης από ένα έως και τρία χρόνια, αν θεωρηθεί ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών είχε σημαντική διάρκεια. Η ίδια ποινή θα αφορά και την παρεμπόδιση αμαξοστοιχιών, αεροπλάνων, λεωφορείων κ.ο.κ., από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, που ίσχυε έως σήμερα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments