Βοήθεια από τη Μέρκελ για το προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

Βοήθεια από τη Μέρκελ για το προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

Οι μονομερείς ενέργειες ευρωπαϊκών χωρών και οι εν γένει εξελίξεις στο προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ

Ο κύριος Τσίπρας εξέφρασε στην καγκελάριο την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Περαιτέρω ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα, να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Ζητήματα στα οποία η καγκελάριος συμφώνησε, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι η κυρία Μέρκελ απέφυγε να δεσμευθεί και απλά είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί..

Νωρίτερα, πριν το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε για το προσφυγικό και με τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στην σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου.

Πιθανότατα σχετικές αναγγελίες για το θέμα να κάνει απόψε στη Βουλή όπου αναμένεται να μιλήσει στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments