Διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου στο Reuters ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις

Διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου στο Reuters ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις

Κατηγορηματικός, γι άλλη μια φορά, όσον αφορά το θέμα των συντάξεων ήταν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για το φλέγονα αυτό θέμα.

Παρά την επιμονή του δημοσιογράφου του Reuters ότι η κυβέρνηση ίσως υποχρεωθεί να προβεί σε περικοπές λόγω της πρόβλεψης του ΔΝΤ για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό, ο κ. Κατρούγκαλος απέρριψε τέτοιους είδους προβλέψεις ως «μη πραγματικές».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, «ακούμε πράγματα, κάποιες φορές ακραία, μέσω διαρροών για το ΔΝΤ, τα οποία ελπίζω ότι δεν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», και πρόσθεσε «η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς».

Οσον αφορά το αν η προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα υπερψηφιστεί, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
«Οι βουλευτές είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα και την ορθότητα της μεταρρύθμισης. Δεν θα έχουμε πρόβλημα να περάσουμε το νομοσχέδιο», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments