Επενδύσεις-χαμηλή φορολογία και δουλειές το τρίπτυχο του προγράμματος της ΝΔ

Επενδύσεις-χαμηλή φορολογία και δουλειές το τρίπτυχο του προγράμματος της ΝΔ

Προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ είναι το τρίπτυχο «επενδύσεις – χαμηλή φορολογία – δουλειές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές το κόμμα του θα τις κερδίσει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα προκύψει κυβέρνηση πολύ καλύτερη από τη σημερινή».
Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του γαλάζιου προγράμματος ο πρόεδρος της Ν.Δ ανέφερε πως «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και όποτε γίνουν θα τις κερδίσουμε», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή. «Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ στην κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

Παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό

Ο αρχηγός της ΝΔ διαχώρισε τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του. «Εκεί, η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.

Μείωση των φορολογικών συντελεστών

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. «Κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχουν πόροι» είπε θέτοντας τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πυρήνα του προγράμματος της ΝΔ.
Οι προϋποθέσεις για την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που, όπως είπε, δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωσης κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα απο το 2014» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο. Θέλουμε οι πολίτες να βλέπουν τις ανησυχίες μέσα στο πρόγραμμα και να βλέπουν τεκμηριωμένες λύσεις. Αρκετά με τις λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες. Τις πληρώσαμε όλοι πολύ ακριβά» είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως το πρόγραμμα θα είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα. «Η ΝΔ αλλάζει. Σηματοδοτούμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Πέρα από τα αξιόλογα κομματικά στελέχη αναζητούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, θέλουμε να ανανεώσουμε τη ΝΔ σε επίπεδο προσώπων και θέσεων. Η ΝΔ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο που έχει ξεκινήσει.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε και τους επικεφαλής των ενοτήτων οι οποίοι είναι οι: ο Χρήστος Σκλαβούνης, ο Σπ. Βλαχόπουλος ο Γιώργος Ιωάννου, ο Γ. Σαββαΐδης, πρέσβης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments