Κλιμάκωση έντασης μεταξύ Αθήνας-Βιέννης: «Οχι» Ελλάδας σε επίσκεψη Αυστριακής ΥΠΕΣ

Κλιμάκωση έντασης μεταξύ Αθήνας-Βιέννης: «Οχι» Ελλάδας σε επίσκεψη Αυστριακής ΥΠΕΣ

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ Αθήνας και Βιέννης, μετά το «όχι» της Ελλάδας σε αίτημα της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να επισκεφτεί τη χώρα μας, αντί να αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα απέρριψε την πρόθεση της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών να επισκεφτεί την Αθήνα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις τελευταίες κινήσεις της χώρας της.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε την πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη Χρυσούλα Αλειφέρη για διαβουλεύσεις, σκληραίνοντας τη στάση της απέναντι στην Αυστρία, μετά τη μονομερή ενέργεια της Βιέννης να κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και να συγκαλέσει διάσκεψη των δυτικών χωρών των Βαλκανίων, χωρίς να προσκαλέσει την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης έκανε λόγο για τακτική άμυνας, απέναντι σε μια εχθρική και επιθετική ενέργεια, όπως είναι το κλείσιμο των συνόρων.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε ως ήπια και σοβαρή την αντίδραση της Αθήνας, αναφέροντας ότι θα φανεί στη διεθνή κοινότητα ποιος εφαρμόζει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από εταίρους και συμμάχους.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments