Σταικούρας: Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων

Σταικούρας: Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων

Τη μερική εσωτερική στάση πληρωμών και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων επιβεβαιώνουν στα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο.

Αυτό επισημαίνουν με δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ., κ. Χρ. Σταϊκούρας και οι βουλευτές Απ. Βεσυρόπουλος και Χρ. Δήμας. «Η δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την αδυναμία της Κυβέρνησης της Αριστεράς να σχεδιάσει ρεαλιστικά και να εκτελέσει αποτελεσματικά, αναφέρουν και προσθέτουν: Σε σχέση με τους στόχους, τα φορολογικά έσοδα και οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες, οι πρωτογενείς δαπάνες και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Δαπανών είναι συρρικνωμένες.Συγκεκριμένα, ήδη, από τον Ιανουάριο του 2016:

Τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα κατά 183.000.000 ευρώ ή κατά 5% έναντι του στόχου. Ειδικότερα, οι φόροι εισοδήματος, οι φόροι στην περιουσία, οι φόροι συναλλαγών (π.χ. Φ.Π.Α.), οι φόροι κατανάλωσης, είναι όλοι μειωμένοι
Οι επιστροφές φόρων είναι μειωμένες κατά 50.000.000 ευρώ ή 14% έναντι του στόχου
Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 438.000.000 ευρώ ή κατά 13% έναντι του στόχου
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μειωμένες κατά 15.000.000 ευρώ ή κατά 10% έναντι του στόχου.
«Η Κυβέρνηση, με την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των συνεπών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει – και πάλι – σε μερική “εσωτερική στάση πληρωμών”, συνεχίζει να στερεί ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Ενώ παράλληλα, στέκεται με αμηχανία μπροστά στα προβλήματα, εγκλωβίζοντας τη χώρα σε επαναλαμβανόμενους κύκλους αβεβαιότητας και αστάθειας» καταλήγουν.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments