Αυτοσχέδια hotspots σε Πεδίον του Αρεως, πλατεία Βικτωρίας, Πειραιά και Ελληνικό

Αυτοσχέδια hotspots σε Πεδίον του Αρεως, πλατεία Βικτωρίας, Πειραιά και Ελληνικό

Καραβάνια μεταναστών βρίσκονται σε όλη τη χώρα, αναζητώντας τρόπους να περάσουν τα σύνορα, ενώ σε Αθήνα και Πειραιά στήνονται αυτοσχέδιοι καταυλισμοί, χωρίς την παρουσία αρμόδιων κρατικών φορέων για τη γενικής τους φροντίδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότερες από πενήντα σκηνές σε δυο πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων-μεταναστών υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, στο Πεδίον του Άρεως.

Οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί βρίσκονται ο ένας πίσω από το άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου, με περίπου σαράντα σκηνές και ο άλλος βρίσκεται επί της οδού Μαυρομματέων, στην αφετηρία των υπεραστικών λεωφορείων.

Η πλατεία Βικτωρίας έχει γεμίσει και πάλι με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας.

Ενδεικτική είναι και η απουσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς στις περιοχές του Πεδίον του Άρεως αλλά και της πλατείας Βικτωρίας δεν υπάρχουν αρμόδιοι κρατικοί φορείς για την γενική τους φροντίδα και περιορίζονται μόνο στην εθελοντική προσπάθεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Επίσης, τουλάχιστον 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες κατέκλυσαν -το πρωί της Παρασκευής- το λιμάνι του Πειραιά, που για άλλη μία ημέρα έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot.

Περισσότεροι από 700 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα στο σταθμό επιβατών της Ακτής Περικλεους. Μέσα στο κτήριο έχει στηθεί ένα πρόχειρο κέντρο φιλοξενίας, με παροχές σίτισης και ιατρικής βοήθειας, κυρίως από εθελοντικές οργανώσεις. Σε προσωρινό καταυλισμό έχει μετατραπεί και ο σταθμός επιβατών Ηετιών.

Σκηνές και σλιπινγκ μπαγκς παντού. Πολλοί άνθρωποι, μάλιστα, κοιμήθηκαν μέχρι και στο πάτωμα χωρίς μια κουβέρτα να τους προστατεύει από το κρύο και την υγρασία. Μωρά και μικρά παιδιά που κλαίνε με τις μητέρες τους να προσπαθούν να τα παρηγορήσουν. Όλοι τους ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να τους αφήσει να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Επίσης, σκηνικό χάους επικρατεί και στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου από την Πέμπτη έχουν μεταφερθεί όπως-όπως πρόσφυγες που φτάνουν στον Πειραιά. Ο χώρος δεν ήταν έτοιμος για να τους φιλοξενήσει και έμειναν στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι στη χώρα έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 25.000 πρόσφυγες.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments