Περίπου 6.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη-Ανοιξαν τα σύνορα για 300

Περίπου 6.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη-Ανοιξαν τα σύνορα για 300

Ασφυκτική και δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς έχουν εγκλωβιστεί περίπου 6.000 πρόσφυγες, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν τα σύνορα, με στόχο να περάσουν 300 στα Σκόπια.

Τα σύνορα παραμένουν κλειστά τις τελευταίες ημέρες με ελάχιστη ή και καθόλου ροή προσφύγων, μεταφέροντας όλο το βάρος στην ελληνική πλευρά.

Το απόγευμα το Σαββάτου άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία προς τη Γευγελή.

Νωρίς το μεσημέρι, περίπου 150 Αφγανοί πρόσφυγες, για τους οποίους τα σύνορα παραμένουν κλειστά, έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι περίπου 25.000 μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα και πλέον έχουν εγκλωβιστεί μετά την απόφαση των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα.

Επισημαίνεται ότι από την Δευτέρα έως και το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, έφτασαν με πλοία από το ανατολικό Αιγαίου περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είτε στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ, είτε επιχειρούν με κάθε μέσο να φτάσουν στην Ειδομένη.

Τα κέντρα στην Αττική έχουν υπερπληρότητα:

-στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα,
-στον Ελαιώνα 1.200,
-στο Σχιστό 1.200
-στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.150 πρόσφυγες
-στο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments