Σόιμπλε: Η Ελλάδα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο προσφυγικό-Να δοθεί ευρωπαϊκή λύση

Σόιμπλε: Η Ελλάδα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο προσφυγικό-Να δοθεί ευρωπαϊκή λύση

Για ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση, καλεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Μιλώντας στο συνέδριο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε πως οι άλλες χώρες, πλην της Γερμανίας, δεν έδειξαν «υπερβολική» αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο για την δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας, είπε πως «γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με άλλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτή την ευρωπαϊκή αποστολή».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε για μια ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση, καθώς αυξάνονται οι επικρίσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για τις επαναλαμβανόμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες να υπάρξει καταμερισμός του προβλήματος σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, μιλώντας ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει εθνικά μέτρα, όπως η επιβολή ορίου στον αριθμό των μεταναστών στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος, εάν είναι ανέφικτη μια ευρωπαϊκή λύση.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments