Για ρατσισμό κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ Μεξικανοί πολιτικοί

Για ρατσισμό κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ Μεξικανοί πολιτικοί

 

Με τον Αδόλφο Χίτλερ και την ρατσιστική ρητορική του παρομοιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Αυτή η λογική της επιδοκιμασίας της ανωτερότητας της λευκής φυλής δεν στρέφεται απλώς εναντίον της μετανάστευσης. Δρα και μιλάει εναντίον μεταναστών που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος από το δικό του, είναι ειλικρινά ρατσιστικό και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το συναίσθημα όπως έκανε ο Χίτλερ στην εποχή του» είπε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού.

Ο Τραμπ, ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχει κατηγορήσει το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών στην άλλη πλευρά των συνόρων του με τις ΗΠΑ και έχει διαμηνύσει πως θα αναγκάσει την μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για να ανεγερθεί ένας φράκτης στα σύνορα.

Παρόμοια δήλωση έκανε πριν από λίγες ημέρες και ο Βισέντε Φοξ, προκάτοχος του Καλδερόν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μου θυμίζει τον Χίτλερ» στο πλαίσιο δηλώσεων του στο CNN.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments