Έχασε τη μάχη η εκκλησία από τους Μασόνους

Έχασε τη μάχη η εκκλησία από τους Μασόνους

Νικητής ο 90χρονος αρχιμασόνος 33ου βαθμού. O Πειραιώς Σεραφείμ έχασε τη δικαστική μάχη με τους “μασόνους” Τέκτονες και τους οπαδούς του Εωσφόρου’. Ποιοι είναι ακριβώς.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του “Τεκτονικού Ιδρύματος”, που είχε υποβάλλει πριν δύο χρόνια, με συγκεκριμένους ισχυρισμούς και επιχειρήματα κατά της ουσίας και δράσης του Τεκτονισμού. Γιατί δεν τα έκανε δεκτά…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 549/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητούσε την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα» το οποίο αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος», όπως υποστήριζε και δρούσε αυτοτελώς και με επιλήψιμη, παράνομη δράση… Δεν πρόκειται για σωματεία πνευματικής ή άλλης μορφής.

peiraios12
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο να διαλύεται το «Τεκτονικό Ίδρυμα» και το Ίδρυμα «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς αυτά παρέκλιναν του σκοπού τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε ότι τα επίμαχα ιδρύματα έχουν παρεκκλίνει του σκοπού τους και προωθούν «κρυφίως θρησκευτική πίστη». Ειδικότερα, υποστήριζε ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα» εξαπάτησε το κράτος, καθώς «δεν έχει ως πραγματικό σκοπό την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών έργων, αλλά την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση μασονικών στοών και την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, ο οποίος οντοποιείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου».

mason6
Παράλληλα, υποστήριζε ότι προωθεί «τη θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού ο οποίος αποτελεί μη γνωστή θρησκεία, αντικείμενη στην δημόσια τάξη και συνεπώς μη προστατευόμενη από το άρθρο 13 του Συντάγματος», όπως ακόμη υποστήριζε ότι εντός δε του εν λόγω ιδρύματος «το οποίο είναι παγανιστικός ναός, πραγματοποιούνται μυήσεις στο μυσταγωγικό σύστημα της μασονίας, η οποία αποτελεί θρησκευτική συνωμοτική οργάνωση».

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του Μητροπολίτη και του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον στον Μητροπολίτη Πειραιώς για να ζητήσει την διάλυση του εν λόγω Ιδρύματος, καθώς ούτε από το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ούτε από άλλη νομοθετική διάταξη αναγνωρίζεται σε Μητροπολίτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει Π.Δ. για διάλυση ιδρύματος. Κατόπιν αυτού απορρίφθηκε η προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς ως προς το σκέλος αυτό, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.

Ακόμη, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το δεύτερο ισχυρισμό του Μητροπολίτη Πειραιώς, που αφορούσε την κατάργηση του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς σύμφωνα με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν υφίσταται ίδρυμα με αυτή την επωνυμία.
Επίσης, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις κατά του Μητροπολίτη, του «Τεκτονικού Ιδρύματος», της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» και του «πρώην Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», προέδρου του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου Φιλοσοφικού Τεκτονισμού» και προέδρου της «Τεκτονικής Ένωσης» Χρήστου Μανέα.

Ο Χρήστος Μανέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1926, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών 1944-1948, στρατεύτηκε το 1948 και υπηρέτησε τον Ελληνικό Στρατό ως το Φεβρουάριο 1952. Το 1952, πέτυχε στις εξετάσεις και έλαβε άδεια ασκήσεως λειτουργήματος Δικηγόρου τον Ιούνιο 1952 και διορίστηκε Δικηγόρος Αθηνών. Έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του Δικηγόρου «Μαχόμενης Δικηγορίας» συνεχώς και αδιαλείπτως επί 59 έτη συμπληρωμένα. Διετέλεσε συνεργάτης του Νομικού Βήματος. Το έτος 2002 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τον τίμησε για την ευδόκιμο θητεία του επί 50 έτη στη διακονία της Μαχόμενης Δικηγορίας. Υπήρξε δικηγόρος και στενός συνεργάτης πολλών μεγάλων επιχειρηματιών και τελευταία του υπόδικου Λ. Λαυρεντιάδη. Η σύζυγός του, Κλειώ, και ο ίδιος αποφάσισαν να διαθέσουν εν ζωή την περιουσία τους σε αγαθοεργούς σκοπούς στην έχουσα ανάγκη υποστήριξης Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: nonpapernews.gr

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments