Απέραντο hotspot η Ελλάδα-Πρόταση Δρίτσα για μουσουλμανικούς καταυλισμούς παντού

Απέραντο hotspot η Ελλάδα-Πρόταση Δρίτσα για μουσουλμανικούς καταυλισμούς παντού

Σοκ προκαλεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με την πρότασή του για μουσουλμανικούς καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση που να σταματάει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε, χωρίς να σταματάμε τις προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, είναι η ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχίες για τις κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες για καταυλισμούς μουσουλμάνων σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα φτάσουν τις δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες.

Ο κ. Δρίτσας δεν έκανε καμία κουβέντα για μέτρα παρεμπόδισης και υποχρεωτικής επιστροφής τους στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες, στη χώρα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν περίπου 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να εγκλωβιστούν 50.000 με 70.000 άνθρωποι στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90.1, εκτίμησε πως μεσοπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από μετανάστες που θα θελήσουν να ενσωματωθούν στην χώρα μας, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα οφέλη.

Στο μεταξύ, ολοένα και πιο δραματική γίνεται η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς εκτιμάται ότι 6.500 με 7.000 πρόσφυγες είναι παγιδευμένοι κοντά στα σύνορα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, σημειώθηκε πετροπόλεμος ανάμεσα στους πρόσφυγες με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το πρωί της Δευτέρας άλλοι 2.000 πρόσφυγες, με τον υπουργό Ναυτιλίας να δηλώνει ότι η άφιξη του πλοίου «ήταν κάτι που ξέφυγε από τον σχεδιασμό» και το απέδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, σε «κακή συνεννόηση μεταξύ της εταιρίας και των πρακτορείων».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments