Την Παρασκευή, το πιθανότερο, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, το πιθανότερο, θα γίνει η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό.

Η Έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ για το προσφυγικό έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

Στόχος της Συνόδου Κορυφής θα είναι η διαμόρφωση κοινής πολιτικής μεταξύ των χωρών της ΕΕ προκειμένου να υπάρξει συλλογική αντίδραση στην προσφυγική κρίση με εμπλοκή και της Τουρκίας, ειδικά τώρα που το NATO έχει αρχίσει να επιχειρεί στα νερά του Αιγαίου με στόχο την πάταξη των δικτύων διακίνησης ανθρώπων.

Στη Σύνοδο θα εξετασθούν και οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες της Αυστρίας οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της ΕΕ

Η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της χθες τόνισε ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα», και πρόσθεσε ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή συμπεριφορά να κλείνει κάποιος τα σύνορά του και κάποιος άλλος να υποφέρει.
Μάλιστα, η κ. Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ληφθούν οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου, παραπέμποντας και στην επόμενη τακτική Σύνοδο, που είναι προγραμματισμένη για τις 18 και 19 του μηνός.

Στην Ελλάδα τα κόμματα κυβέρνηση και κόμματα προετοιμάζονται για το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η προσφυγική κρίση βρέθηκε το επίκεντρο της τακτικής κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύσκεψη για το θέμα έγινε το μεσημέρι και στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία και εκπροσωπών της Εκκλησίας.

Η ΝΔ είχε ευρύτατη και μακρά σύσκεψη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments