3.088 ευρώ το ανώτατο όριο στις συντάξεις – Δεν καταργούνται οι πολλαπλές

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν προτίθεται να καταργήσει τις πολλαπλές συντάξεις, αλλά θα θεσπίσει ανώτατο όριο τις 3.088 ευρώ έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Απόφαση που περιλαμβάνει και τις συντάξεις των πρώην βουλευτών και των αιρετών αρχόντων.
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί ή καταργηθεί καμία υπάρχουσα ή καταβαλλόμενη σύνταξη όσες κι αν είναι αυτές», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ο οποίος ζητούσε «για συμβολικούς λόγους και προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι πρώτα τα δικά της μέλη μετέχουν στις νέες επώδυνες θυσίες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό» να καταργηθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις των πρώην βουλευτών και τοπικών αρχόντων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο κ. Πετρόπουλος, οι πολλαπλές συντάξεις θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται, αλλά το ανώτατο χρηματικό ποσό που θα δίνεται θα είναι οι 3.088 ευρώ το μήνα έναντι 3.680 που ισχύει σήμερα.

Για τη μία σύνταξη το πλαφόν θα διαμορφωθεί από τα 2.773 ευρώ στα 2.300 ευρώ.

«Τα ποσοστά που παίρνουν τέτοια σύνταξη είναι μικρά και οι επιδράσεις στο ελλειμματικό ταμείο δεν είναι μεγάλη» είπε ο κ. Πετρόπουλος και παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις, 7 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 9 συντάξεις, 47 που παίρνουν 8 συντάξεις, 335.000 συνταξιούχοι παίρνουν 3 συντάξεις, 935.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις, 1 σύνταξη παίρνουν 1.288.000.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments