Nέα δικαστική περιπέτεια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Στο στόχαστρο της ελληνικής δικαιοσύνης βρίσκεται για άλλη μια φορά ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται σε νέα δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αυτή την φορά για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών στον κεντρικό δήμο ύψους 890.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση ασκήθηκαν διώξεις και στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη καθώς και σε πέντε ακόμη στελέχη οικονομικών υπηρεσιών του δήμου (προϊστάμενοι της Ταμειακής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξόδων, διαχειριστές Πληρωμών και Ειδικών Ταμείων).

Υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα εφετών Λεωνίδα Νικολόπουλου, οι εφέτες δέχονται ότι πολλές δαπάνες του δήμου το διάστημα 1998-2004 πληρώνονταν με ειδικές εντολές που υπογράφονταν χωρίς να ενταλματοποιούνται άμεσα.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία.

Απολογούμενος σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση των ειδικών εντολών φέρεται ότι αρνήθηκε το αδίκημα, υποστηρίζοντας ότι τη διαχειριστική ευθύνη είχαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όχι ο ίδιος.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments