Nέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ο Αθανάσιος Θανόπουλος

Αλλαγή σκυτάλης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) όπου καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος

Ο 46χρονος οικονομολόγος, ο οποίος ανέλαβε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών E. Tσακαλώτου, προτάθηκε ομόφωνα για τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ από διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Γεννημένος το 1970 ο κ. Θανόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου του Pittsburgh (ΗΠΑ), μεταπτυχιακών τίτλων (DEA και DEEQA) στη Μαθηματική Οικονομική και Οικονομετρία του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία) και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θήτευσε στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ συμμετείχε για πολλά έτη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και ως εθνικός εμπειρογνώμονας σε συναφείς Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Υποεπιτροπής της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής για τις Στατιστικές (EFC Subcommittee on Statistics) και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για τις Στατιστικές.

Έχει διδάξει Οικονομικά, Οικονομετρία και Στατιστική σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και εστιάζει σε θέματα όπως συμπεριφορικά δημόσια οικονομικά, δυναμικά στοχαστικά υποδείγματα γενικής ισορροπίας (DSGE), σχεδιασμός μοντέλων κοινωνικής ασφάλισης, βιωσιμότητα δημόσιου χρέους και ποσοτικές αναλύσεις της φορολογίας.

Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments