Περίπου 6.000 οι πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά

Περίπου 6.000 οι πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά

Περίπου 6.000 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.

Στη Λέσβο, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών αγγίζει τους 4.000.

Μετά και την αναχώρηση το βράδυ της Δευτέρας με το πλοίο της γραμμής 496 ατόμων, απέμειναν 3.297 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να αναχωρήσουν από το νησί. Σε αυτούς προστίθενται περίπου 600 άτομα που περιμένουν να πιστοποιηθούν εντός της ημέρας.

Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων που μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκεται σε καταυλισμούς στο hotspot της Μόριας και στον Καρά Τεπέ και μπορεί να αναχωρήσει για τον Πειραιά, εφόσον τους επιτραπεί, φτάνει τους 3.900. Τη Δευτέρα με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη 496 άτομα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη Χίο έφτασε τους 126.

Στη Χίο μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν ταυτοποιηθεί 882 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 1.281 άτομα που διαμένουν στους καταυλισμούς του hotspot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.

Στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 71 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 658 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

Σημειώνεται ότι τα ναυλωμένα από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοία, το «Ελευθέριoς Βενιζέλος» και το «Terra Jet», παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου αντίστοιχα, ενώ το «Πάτμος» αναχώρησε από τη Σάμο για Πειραιά άδειο και χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί για οιονδήποτε λόγο.

Την ίδια ώρα, σε Λέσβο και Σάμο έφτασαν 635 πρόσφυγες σε 11 περιστατικά.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments