Προκαλούν οι Σκοπιανοί – Ο ΥΠΕΞ τους απειλεί με βαλκανικό πόλεμο!!!

Προκαλούν οι Σκοπιανοί – Ο ΥΠΕΞ τους απειλεί με βαλκανικό πόλεμο!!!

Προκλητικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπου δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και με πολεμική σύγκρουση στα Βαλκάνια, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο συγκρούσεων μεταξύ γειτόνων!!!

Στη συνέντευξή του, o κ. Πόποσκι εξέφρασε φόβους για τυχόν “συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι”. Στην αναμέτρηση αυτή, «η Σλοβενία στέλνει πίσω παράνομους μετανάστες προς την Κροατία, η Κροατία προς τη Σερβία και η Σερβία προς τη χώρα μας, κλπ.” είπε χαρακτηριστικά.

O Νίκολα Πόποσκι, υπεραμύνθηκε σήμερα και της απόφασης των Σκοπίων να χτυπήσουν αμάχους χθες το πρωί ρίχνοντας δακρυγόνα ακόμα και εναντίον μικρών παιδιών για να μην τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα!

Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πετούν ανά διαστήματα και δύο ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας της χώρας.

Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας όπου περισσότεροι από 9.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την ΠΓΔΜ και από χώρες των Βαλκανίων και της ΕΕ, στον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στα εδάφη των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ουδέτερη ζώνη από την μεριά της Γευγελής έφθασαν χθες και σήμερα επιπλέον 700 αστυνομικοί και στρατιώτες.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η εντολή που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να κάνουν και πάλι χρήση χημικών στην περίπτωση που οι μετανάστες κινηθούν απειλητικά προσπαθώντας να περάσουν από τα σύνορα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments