Έλληνας πραγματοποίησε την μεταμόσχευση μήτρας στην Αμερική

Έλληνας πραγματοποίησε την μεταμόσχευση μήτρας στην Αμερική

Από την ανάρτηση που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, μάθαμε πως την μεταμόσχευση μήτρας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αμερική την έκανε ο Ελληνο-αμερικανός γιατρός Ανδρέας Τζάκης. Όπως τονίζει μάλιστα η πρεσβεία, με αυτόν τον τρόπο έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες που έχουν προβλήματα γονιμότητας.

Ο Δρ. Τζάκης έχει κάνει περισσότερες από 4.000 μεταμοσχεύσεις οργάνων κατά την διάρκεια της καριέρας του και για να προετοιμαστεί γι’ αυτό το χειρουργείο, ταξίδεψε στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, όπου εργάστηκε με τους συναδέλφους του γιατρούς που είχαν μαζί πραγματοποιήσει με επιτυχία δύο μεταμοσχεύσεις μήτρας το 2014.

Στη Cleveland Clinic η επέμβαση διήρκεσε 9 ώρες και η κατάσταση της 26χρονης μετά την επέμβαση κρίθηκε “σταθερή”. Η μήτρα που μεταμοσχεύθηκε προήλθε από μια δότρια που απεβίωσε, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το κέντρο. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς μήτρα ή έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή και η έλλειψη του οργάνου αυτού δεν τους επιτρέπει να τεκνοποιήσουν. Η έλλειψη αυτή αφορά παγκοσμίως το 3 με 5% των γυναικών, σύμφωνα με το νοσοκομειακό κέντρο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments