Αύριο το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ από τον Μητσοτάκη

Αύριο το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ από τον Μητσοτάκη

Αύριο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11.00 πμ, στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254.

Η έμφαση που δίνει η ΝΔ στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΝΔ έχει μεγάλη σημασία, καθώς πεποίθηση του νέου πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι αν η ΝΔ δεν πείσει ότι μπορεί να εξυγιάνει τα του οίκου της πώς θα πείσει ότι μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο στην χώρα.

Το οικονομικό άνοιγμα της ΝΔ ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις και πώς θα γίνει η αποπληρωμή του χρέους αλλά και θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομική εξυγίανση του κόμματος.

Δυστυχώς η οικονομική εξυγίανση αναγκαστικά περνά και μέσα από τη μείωση του προσωπικού στο μισό αριθμό των σημερινών απασχολουμένων. Σήμερα εργάζονται στη ΝΔ περισσότεροι από 200 υπάλληλοι, ενώ κατά κοινή ομολογία και οι 100 είναι αρκετοί.

Να θυμίσουμε ότι οι περισσότεροι διορισμοί έγιναν από το 2009 και μετά.

Σημαντικό πάντως είναι ότι με εντολή Μητσοτάκη τα βιογραφικά όσων απολύονται προωθούνται σε διάφορες εταιρείες με στόχο την εξεύρεση εργασίας.

Όμως, και η διαδικασία απολύσεων είναι διπλά προβληματική, καθώς σε όσους καλούνται να αποχωρήσουν οφείλονται ήδη αρκετοί μισθοί και δίδονται υποσχέσεις για την εξόφλησή τους (οφειλές συν νόμιμη αποζημίωση) σε διάστημα ενός έτους.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών έχει η μεταφορά των γραφείων, μέσω της συμφωνίας «ανταλλαγής» που υπήρξε με τον ιδιοκτήτη, από το κτίριο της Συγγρού, κόστους άνω των 95.000 μηνιαίως, σε άλλο στην Πειραιώς, με μηνιαίο μίσθωμα 9.800 ευρώ.

Γενικά η κατάσταση στα οικονομικά του κόμματος είναι δραματική καθώς η κρατική επιχορήγηση στη Ν.Δ. μειώθηκε για τους εξής λόγους:

α) μειώθηκε το ποσοστό του ΑΕΠ που επιχορηγούνται τα κόμματα από 1 τοις χιλίοις σε 0,5 τοις χιλίοις,
β) λόγω της μείωσης του ποσοστού της ΝΔ έλαβε και μικρότερο ποσό,
γ) αδυναμία να καταβληθεί και αυτό το μικρό ποσό λόγω των άδειων κρατικών ταμείων και
δ) παρακράτηση του 60% της επιχορήγησης για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια προς τις τράπεζες.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων στελεχών που θα προσφέρουν υπηρεσίες σε εθελοντική βάση καθώς σχέδιό του είναι το κόμμα να λειτουργεί αυτοδύναμα και το μεγαλύτερο τμήμα της κρατικής χρηματοδότησης να κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες (ύψους 197 εκατ.) αλλά και των οφειλών για ενοίκια, προμηθευτές (επιπλέον 10 εκατ.).

Μεγάλο βάρος θα δοθεί από τον κ. Μητσοτάκη στο θέμα της οικονομικής εξόρμησης που θα ξεκινήσει η Ν.Δ. ενόψει και του συνεδρίου με σύνθημα «λίγα από τους πολλούς». Προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πει και επιμένει σε αυτό ότι θέλει «ανοιχτή χρηματοδότηση, με ξεκάθαρη στήριξη από πρόσωπα και οργανισμούς».

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει τους φίλους του κόμματος να συνεισφέρουν είτε μεγάλα ποσά, πάνω από 20.000 ευρώ (όπου πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους), είτε κάτω από αυτό το ποσό με τη συγκρότηση ενός Crowd Funding.

Εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η ΝΔ θα μπορεί να λειτουργεί με τις χρηματοδοτήσεις των μελών της, όπως θα προκύψουν από τη νέα οικονομική εξόρμηση που θα κάνει, καθώς και από το γεγονός ότι αν το κόμμα του καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του θα αυξηθεί και το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πάντως αισιόδοξος για την πορεία της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ και αυτό φαίνεται από την ανάρτηση που έκανε στο twitter, όπου σημειώνει:

«Αυτήν την Πέμπτη παρουσιάζω σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ. Με διαφάνεια, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments