Μέρκελ επικρίνει Βιέννη: Οι μετανάστες δεν αποθαρρύνονται με κλειστά σύνορα

Μέρκελ επικρίνει Βιέννη: Οι μετανάστες δεν αποθαρρύνονται με κλειστά σύνορα

Οι δύσκολες συνθήκες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες, δηλώνει σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Volksstimme η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Όποιος εγκαταλείπει το Χαλέπι για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς ή από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους, δεν σοκάρεται από τις δυσκολίες στην Ελλάδα», λέει η καγκελάριος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η Άγκελα Μέρκελ, για άλλη μία φορά, ασκεί κριτική στη μονομερή απόφαση της Βιέννης να κλείσει, ντε φάκτο, τα σύνορά της στις ροές προσφύγων, υπερασπιζόμενη την πολιτική της: «Οποιος κλείνει σύνορα δεν αντιμετωπίζει τα αίτια της προσφυγική κρίσης. Η στάση αυτή εγκυμονεί, μακροπρόθεσμα, κινδύνους για τη γερμανική οικονομία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η καγκελάριος δηλώνει ότι «χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και «όχι ΄΄λύσεις΄΄ που περιλαμβάνουν αποφάσεις, τις οποίες στη συνέχεια καλούνται άλλες χώρες να επωμιστούν».

Η καγκελάριος επέκρινε και την Αθήνα, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2015 χώρους για τη φιλοξενία 50.000 προσφύγων. «Όμως αυτό δεν έγινε όπως συμφωνήθηκε», επισήμανε η κ. Μέρκελ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments