Μουζάλας: Οι πρόσφυγες ήλθαν για να μείνουν – Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά- Το πρόβλημα θα υπάρχει τουλάχιστον για τρία χρόνια

Μουζάλας: Οι πρόσφυγες ήλθαν για να μείνουν – Τα σύνορα θα μείνουν κλειστά- Το πρόβλημα θα υπάρχει τουλάχιστον για τρία χρόνια

Την ωμή πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η Ελλάδα από «πέρασμα» μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε τόπο εγκατάστασης των προσφύγων – μεταναστών, αφού για μια διετία ακόμη τα σύνορα δεν θα είναι ανοικτά γι’ αυτούς, περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Όπως είπε στους δημάρχους που τον κοιτούσαν εμβρόντητοι μη έχοντας μέχρι σήμερα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος, η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ο Γ. Μουζάλας, παραδέχθηκε επίσης ότι η Ελλάδα από χώρα transit μεταναστών-προσφύγων μετατρέπεται πλέον σε χώρα εγκατάστασής τους.

Όπως είπε «μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους» ενώ είπε ότι το πέρασμα της Ειδομένης θα παραμείνει κλειστό, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε.

«Η προσφυγική κρίση είναι σαν σεισμός, πυρκαγιά και πλημμύρα ταυτόχρονα», είπε ο κ. Μουζάλας επιχειρώντας να τονίσει το έκτακτο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο!
Απαντώντας στις ανησυχίες που διατύπωσαν οι περιφερειάρχες, επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι παρά ταύτα το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο.

Ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών.
Ο κ. Μουζάλας ζήτησε από τους παριστάμενους περιφερειάρχες και ειδικά από εκείνους που βρίσκονται στο δρόμο των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία) να του υποδείξουν χώρους για μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων. Επισήμανε δε ότι πρέπει να υπάρχει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments