Ο Βαρουφάκης αναστατώνει και το βρετανικό Κοινοβούλιο – Καυγάς Κάμερον – Κόρμπιν για τον Έλληνα οικονομολόγο.

Ο Βαρουφάκης αναστατώνει και το βρετανικό Κοινοβούλιο – Καυγάς Κάμερον – Κόρμπιν για τον Έλληνα οικονομολόγο.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον Γιάνη Βαρουφάκη, μα ένα είναι το σίγουρο, ότι δηλαδή πρόκειται για μια προσωπικότητα που ξυπνά πάθη.

Ετσι μετά την ελληνική πολιτική σκηνή την οποία αναστάτωσε ο αμφιλεγόμενος –από πολλούς- οικονομολόγος, τώρα ήρθε και η σειρά της Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για την επιλογή του Γ. Βαρουφάκη ως οικονομικού συμβούλου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην «ώρα του πρωθυπουργού», ο Τζέρεμι Κόρμπιν άσκησε έντονη κριτική στον Ντ. Κάμερον για παραλείψεις της κυβέρνησης του σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο βρετανός πρωθυπουργός ανταπάντησε, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις που καταλόγισε ο πολιτικός του αντίπαλος. Κλείνοντας ωστόσο την τοποθέτησή του, ο Κάμερον δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης θα παρέχει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες για οικονομικά θέματα στο Εργατικό Κόμμα.

«Επειδή διαβάζω τακτικά την εφημερίδα Islington Tribune (σσ. στην οποία ο Κόρμπιν αποκάλυψε πως ο Βαρουφάκης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες), μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν. Τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών που άφησε την οικονομία του σε συντρίμμια. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments