ΔΝΤ: Ζητάμε ότι συμφωνήσαμε το καλοκαίρι

ΔΝΤ: Ζητάμε ότι συμφωνήσαμε το καλοκαίρι

Στη «σέντρα» έβγαλε το ΔΝΤ τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας «ότι είναι λάθος να παρουσιάζεται το Ταμείο ως ο σκληρός παίχτης υπενθυμίζοντας το ότι το ΔΝΤ από την αρχή της κρίσης ήταν υπέρ της ανάγκης για ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις από το TheToc για τους ισχυρισμούς τους κ. Τσακαλώτου ότι το ΔΝΤ ζητάει επιπλέον μέτρα, ο Ράις διέψευσε αυτόν τον ισχυρισμό και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από όσα έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα ο κ. Ράις παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι το ΔΝΤ συμμερίζεται την άποψη ότι οι επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη κατά τη διαδικασία της δημοσιονομικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Οσον αφορά την αξιολόγηση, ο κ.Ράις έκανε λόγο για πρόοδο που έχει σημειωθεί, απέφυγε όμως να δεσμευτεί για την ημερομηνία επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα.

Κατα το ΔΝΤ υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, κάτι που καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων, προσθέτοντας ότι το Ταμείο επιζητεί ρεαλισμό στην δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments