Εκθεση ιταλικών μυστικών υπηρεσιών: Υψηλός ο κίνδυνος επιθέσεων από ισλαμιστές τρομοκράτες στην Ευρώπη

Εκθεση ιταλικών μυστικών υπηρεσιών: Υψηλός ο κίνδυνος επιθέσεων από ισλαμιστές τρομοκράτες στην Ευρώπη

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες κοινοποίησαν έκθεσή τους στο ιταλικό κοινοβούλιο, με την οποία προειδοποιούν ότι είναι «ο κίνδυνος επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υψηλός» .

Οπως αναφέρουν στην ετήσια έκθεσή τους, «μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή επιθέσεις “θεαματικού χαρακτήρα” σαν και αυτές του Παρισιού».

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν ότι «με τα τραγικά συμβάντα του Παρισιού ξεκίνησε μια στρατηγική επίθεση κατά της Δύσης, η οποία πρόκειται να συνεχισθεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο για την έκθεσή τους, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με κινδύνους παρείσδυσης τρομοκρατών στις μεταναστευτικές ροές από την βόρειο Αφρική», ωστόσο ο κίνδυνος είναι «ουσιαστικότερος σε ό,τι αφορά τα Βαλκάνια».

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας εξηγούν σχετικά ότι από τα Βαλκάνια περνούν πολλοί λεγόμενοι «ξένοι μαχητές», οι οποίοι κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, ενώ υπάρχουν και «ριζωμένες εξτρεμιστικές πραγματικότητες».

Υπάρχει, δηλαδή, ένας «εν δυνάμει αποσταθεροποιητικός κίνδυνος», όσο και «η πιθανότητα να εδραιωθούν στην περιοχή των Βαλκανίων βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης ικανές να στηρίξουν τρομοκρατικά σχέδια κατά ευρωπαϊκών χωρών».

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, αν και σημειώνουν ότι δεν έχουν ανακαλυφθεί συγκεκριμένα σχέδια και στοιχεία, όμως ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων κρίνουν ότι «έχει όντως αυξηθεί».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments