«Χαλάει» ο καιρός, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια-Ο Φεβρουάριος ο πιο ζεστός μήνας της δεκαετίας

«Χαλάει» ο καιρός, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια-Ο Φεβρουάριος ο πιο ζεστός μήνας της δεκαετίας

Έκτακτο δελτίο για τη σταδιακή μεταβολή του καιρού, από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους θα γίνουν αισθητά και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Από την Παρασκευή, πάντως, σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Επίσης, προβλέπονται χιόνια από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά (από τα 700μ.) των περιοχών αυτών.

Ο πιο ζεστός Φεβρουάριος της δεκαετίας

Η Ελλάδα έζησε τις τελευταίες περίπου τριάντα ημέρες μια παράξενη άνοιξη μέσα στο καταχείμωνο.

Ο Φεβρουάριος αναδείχθηκε ο πιο ζεστός της δεκαετίας. Οι μέσες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας διαμορφώθηκαν έως και κατά 5,8 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τις αντίστοιχες της τελευταίας δεκαετίας, ενώ το πεντάμηνο Οκτώβριος 2015 – Φεβρουάριος 2016 οι βροχοπτώσεις στο Αιγαίο και στην Κρήτη ήταν σημαντικά περιορισμένες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως αναφέρει το «Εθνος», ο Φλεβάρης ήταν ο θερμότερος Φεβρουάριος της δεκαετίας για την Ελλάδα, με τις περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις από τα συνήθη.

Μάλιστα, την τελευταία ημέρα του μήνα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Αστεροσκοπείου, το φράγμα των 30 βαθμών Κελσίου «έσπασε» στον Αλικιανό Χανίων, όπου κατεγράφη θερμοκρασία 30,5°C.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments