Τι φοβάται ο Τσίπρας από τους υπουργούς του;

Τι φοβάται ο Τσίπρας από τους υπουργούς του;
  • Γιατί τους επέβαλε να αφήσουν εκτός αιθούσης Υπουργικού Συμβουλίου τα κινητά τους;

Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει από την εντολή του Πρωθυπουργού στους υπουργούς του, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, να αφήσουν εκτός αιθούσης τα κινητά τους, υπό τον φόβο… παρακολούθησης.

Η εντολή του κ. Τσίπρα προκαλεί απορία, καθώς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργικού ειδικά μηχανήματα σαρώνουν για υποκλοπές και «απενεργοποιούν» τα κινητά.

Το θέμα γίνεται σοβαρότερο μετά από τις σημερινές… εξηγήσεις της επίσημης κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΥΓΗΣ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως αποφασίστηκε να μην έχουν οι υπουργοί κινητά για τον φόβο υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, γράφει: «Οι υπουργοί παρέδωσαν τα κινητά τους πριν μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου. Γιατί εκτός από τις… “γάτες Ιμαλαΐων” υπάρχουν και υποκλοπές».

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως η αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο από άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας. Πριν από την έναρξη των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου η αίθουσα και τα παρακείμενα γραφεία «σαρώνονται» από ειδικό κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας. Ενώ στον χώρο υπάρχει ειδικό μηχάνημα που «κόβει» οποιοδήποτε σήμα λήψης και εκπομπής ήχου από κινητό ή οποιαδήποτε άλλη ασύρματη συσκευή.

Για το ζήτημα ενδιαφέρον έχει και η άποψη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, μέσα από το σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήσου:

«Καθημερινά η Δημοκρατία μας διολισθαίνει στο άγνωστο, καθώς διαπιστώνεται από καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη, ότι η χώρα έχει ξαναγυρίσει 25-27 χρόνια πίσω, στην εποχή Μαυρίκη, όταν ο Χρηστάρας άκουγε τον κόσμο όλο, των υπουργών και του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένων. Ό, τι και να συμβαίνει πάντως, για μένα είναι τεράστιο θέμα αυτό που έγινε χθες, με τα κινητά τηλέφωνα των υπουργών. Δεν έχει καθόλου fun παιδιά. Μα καθόλου…».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόφαση του πρωθυπουργού φανερώνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς του!!!

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments