“Βόμβα” κατά Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από την Εισαγγελέα Εφετών

“Βόμβα” κατά Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από την Εισαγγελέα Εφετών

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προέβη σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της και ότι δέχθηκε απειλές προκείμενου να παραιτηθεί από την ερευνά για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και να παραδώσει το φάκελο της Δικογραφίας.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής στην αναφορά – καταγγελία, η οποία έχει υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εμπλέκεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στην αναφορά της η εισαγγελέας περιγράφει συνάντησή της, με πρωτοβουλία της, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, όπου της ζητήθηκε πιεστικά να επιστρέψει τη δικογραφία.

Αναφέρεται και σε δυο τηλεφωνικές κλήσεις από το κινητό του κ. Παπαγγελόπουλου, όπου διατυπώθηκαν εκ μέρους του απειλές και ειπώθηκαν εκφράσεις για τον εκφοβισμό της.

Η εισαγγελέας κλείνει την αναφορά της τονίζοντας ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα περιγράφει.

“Δεν παρενέβην στο έργο της εισαγγελέως”

Σύμφωνα με πληροφορίες με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύσει η Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχεται τη συνάντηση με πρωτοβουλία, όπως σημειώνει της εισαγγελικής λειτουργού. Δηλώνει ωστόσο ότι δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά της ζήτησε να επιστρέψει τη δικογραφία στην εισαγγελία Διαφθοράς και εμμένει στα περί μη παρεμβάσεως του στο έργο της εισαγγελέως.

Σφοδρή επίθεση στο ΒΗΜΑ από Παπαγγελόπουλο

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός αρμόδιος για τη Διαφάνεια κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα» για την ίδια υπόθεση εξέδωσε νέα ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει: “Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της.

Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία επικαλείται της επίσκεψης της δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.

Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του”.

Κουμουτσάκος: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα-Αμεση διαβίβαση στη Βουλή της υπόθεσης παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο Υπουργό

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments