Υπόθεση Μαυρίκου: Έξι τιμολόγια που ζητούν απαντήσεις από Σαμαρά

Υπόθεση Μαυρίκου: Έξι τιμολόγια που ζητούν απαντήσεις από Σαμαρά

Νέα διάσταση στο σίριαλ των σχέσεων του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και κατηγορουμένου για εκβιασμό και της ΝΔ επί ηγεσίας Σαμαρά, δίνει σήμερα με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παραπολιτικά», καθώς αποκαλύπτει κι άλλα τιμολόγια που της εφημερίδας προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το θέμα φυσικά πήρε πολιτική διάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον κ. Μητσοτάκη να κάνει πράξη στο κόμμα του όσα εξήγγειλε περί διαφάνειας κλπ και τη ΝΔ να απαντά, αρνούμενη ουσιαστικά να υπερασπιστεί τον τότε πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατά τα φαινόμενα «έχει αφήσει πολλούς σκελετούς στα ντουλάπια της Συγγρού», ότι δεν ασχολείται με το παρελθόν αλλά μόνο με το μέλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικα» υπάρχουν έξι τιμολόγια των 108.300 ευρώ από τον κ. Μαυρίκο στη Νέα Δημοκρατία, μέσα σε διάστημα 10 μηνών από το 2009 μέχρι το 2010.
Ειδικότερα, υπάρχουν τιμολόγια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, για αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Εκείνη την περίοδο, γενικός διευθυντής του κόμματος ήταν ο Μενέλαος Δασκαλάκης ο οποίος όμως με δήλωσή του στο ΑΠΕ κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και του Ρ/Σ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM”.

Ο κ. Δασκαλάκης έκανε την εξής δήλωση:

“Για τις συκοφαντίες που με εμπαθή και παραληρηματικό τρόπο εκτοξεύονται κατά του προσώπου μου την τελευταία εβδομάδα από τον Ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και σήμερα από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το λόγο θα έχει η Ελληνική δικαιοσύνη”.

Το θέμα φυσικά επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με μια… ηπίων τόνων ανακοίνωση που θέτει πολιτικά ερωτήματα καλεί τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο κατηγορούμενος για σειρά εκβιασμών, Τ. Μαυρίκος, φέρεται να έχει εκδώσει σειρά τιμολογίων για το κόμμα της ΝΔ, καθώς και να έχει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ανήκαν στον στενό κύκλο του κ. Σαμαρά.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για ένα «ξεχασμένο, απλήρωτο τιμολόγιο», όπως η ΝΔ ισχυριζόταν, πριν από λίγες μόλις μέρες, αλλά για μια σταθερή, μηνιαία σχέση του κατηγορούμενου με τη ΝΔ.

Η ΝΔ εξακολουθεί να μην απαντά στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχέση της με ένα βρώμικο κύκλωμα εκβιαστών.

• Ποιες ακριβώς ήταν οι υπηρεσίες που παρείχε ο Π. Μαυρίκος στη ΝΔ;
Η χρεοκοπημένη ΝΔ, για τα θαλασσοδάνεια της οποίας φρόντισε να απαλλάξει αναδρομικά τις διοικήσεις των τραπεζών που της τα έδωσαν, χρηματοδοτούσε αφειδώς, επί χρόνια, ένα κύκλωμα ύποπτων προσώπων, το οποίο και χρησιμοποιούσε για την προπαγάνδα της.

• Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει κάνει σημαία του την διαφάνεια, θα δεχτεί να έρθουν όλα στο φως;

• Θα δεχθεί να γίνει έλεγχος στα ταμεία του κόμματός του;

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό και τους φορολογούμενους πολίτες. Οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές εξηγήσεις για το πού ακριβώς κατέληξαν δάνεια 210 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει λάβει η ΝΔ. Το παιχνίδι των υπεκφυγών πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ας αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης ότι όσα λέει περί διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες τα εννοεί, αρχίζοντας από το κόμμα του».

Με μία λιτή δήλωση κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενοι όμως να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν. Κοιτάμε μόνο μπροστά στο μέλλον και παραπέμπουμε στην παρουσίαση που κάναμε προχθές για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΝΔ, όπου ξεκάθαρα είπαμε ότι όλα θα φαίνονται στη διαύγεια του κόμματος».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments