Κατρούγκαλος: Τον Μάρτιο στη Βουλή το Ασφαλιστικό-Οι δανειστές φταίνε για την καθυστέρηση-«Ετοιμοι να εκτοξευθούμε»!

Κατρούγκαλος: Τον Μάρτιο στη Βουλή το Ασφαλιστικό-Οι δανειστές φταίνε για την καθυστέρηση-«Ετοιμοι να εκτοξευθούμε»!

Βρισκόμαστε «πολύ κοντά» σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στον Μάρτιο, εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα Τετάρτη ή Πέμπτη.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει προ πολλού. Τώρα λένε οι πληροφορίες ότι τους περιμένουμε Τετάρτη ή Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, είναι η καθυστέρηση της αξιολόγησης που δεν βοηθάει την οικονομία γιατί, όπως σημείωσε, «εμείς είμαστε έτοιμοι να εκτοξευθούμε, αλλά όπως ξέρετε το 90% της οικονομίας είναι ψυχολογία».

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι τα πιο «ακανθώδη» ζητήματα των ποσοστών αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης παραμένουν ανοιχτά.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η ελληνική πλευρά επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για μη μείωση των κύριων συντάξεων και για διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει σε μία μεταρρύθμιση με «κοινωνικό πρόσημο».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν βρίσκεται υπό τόσο μεγάλη πίεση, καθώς σήμερα δεν είναι η ίδια απομονωμένη αλλά το ΔΝΤ.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικές θέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε να μην εμποδιστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση έκανε έναν «αναγκαστικό συμβιβασμό» υπογράφοντας το νέο Μνημόνιο, αλλά πλέον, όπως ανέφερε, προσπαθεί σταθερά να εφαρμόζει πολιτικές που «αδρανοποιούν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που περιέχει το πρόγραμμα στήριξης.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι αυτοί που ακόμα διαμαρτύρονται είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες που «έχουν πολλά και δεν θέλουν να δώσουν ένα μικρό μέρος για το ασφαλιστικό».

Στον απόηχο της δήλωσής του ότι είναι κομμουνιστής, δήλωσε περήφανος που ανήκει στην κυβέρνηση, καθώς προστατεύει τα αδύναμα και τα φτωχά στρώματα.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments