Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την παραίτησή του: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τεράστιο λάθος

Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την παραίτησή του: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τεράστιο λάθος
  • Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν απέραντο hot spo
  • Κινδυνευει η δημοκρατία
  • Δικαιώθηκα σε όσα είχα προειδοποιήσει
  • Είμαι παρών στον αγώνα της ΝΔ και στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ως ένα πελώριο λάθος που δεν έπρεπε να συμβεί αλλά δυστυχώς συνέβη, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη δημόσια ομιλία του, επτά μήνες μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε ένα ιδιαίτερα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο, σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Καλαμάτα, δήλωσε παρών, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δήλωσε ότι δικαιώθηκε για όλα τα δεινά που είχε προβλέψει ότι θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι παρέδωσε κράτος και ο κ. Τσίπρας το κατήντησε σε ένα απέραντο hot spot, ενώ προειδοποίησε ότι κινδυνεύει η δημοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς τεκμηριώνοντας την άποψή του ότι μέσα στους 13 μήνες που πέρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκλειστικά ένα πελώριο λάθος, και αναφερόμενος σε όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης. Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου. Ήταν λάθος του η κα. Τασία. Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν… Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει… Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ’ όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Έμπαιναν λίγοι, και ίδιος αριθμός έφευγαν. Επαναπατρίζονταν!

Ο κ. Σαμαράς χρέωσε σχεδόν αποκλειστικά την αρνητική τροπή του μεταναστευτικού στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι «Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία. Δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Κυρίως τώρα, που κλείνουν τα σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί δεν υπάρχει πια Αποτροπή! Τότε δεν έμπαιναν πολλοί, γιατί ήξεραν ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάνε παρακάτω. Τώρα έρχονται όλοι και παγιδεύονται εδώ.

Κι ακόμα δεν είναι τάχα «ανθρωπισμός», είναι αντίθετα απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήδη συμβαίνει αυτό…

Δεν θέλει ο κ. Τσίπρας να ξεχωρίσει πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες! Μα αυτό είναι το πρόβλημα: Ότι για να ελέγξεις τις ροές πρέπει να τους ξεχωρίσεις. Τους ξεχωρίζει το διεθνές δίκαιο. Οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο, ενώ οι παράνομοι μετανάστες, όχι. Τους ξεχωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Τους ξεχωρίζει τώρα και η Τουρκία. Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν τους ξεχωρίζει. Και έχει χάσει κάθε έλεγχο…

Δεν εξυπηρετεί τους πρόσφυγες αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Απλά, η σημερινή κατάσταση βοηθά τις «μπίζνες» των δουλεμπόρων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Εκείνοι τρίβουν τα χέρια τους».

* Ήταν λάθος του, ακόμα, που έκλεισε τις φυλακές «υψίστης ασφαλείας». Και το χειρότερο: ήταν ασυγχώρητο λάθος που διαπραγματεύθηκε με καταδικασμένους δολοφόνους στις φυλακές. Το κατήγγειλε ο πρώην υπουργός του, Γιάννης Πανούσης. Που μίλησε μάλιστα και για… «αριστερό παρακράτος».
* Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home». Και σήμερα, βέβαια, μας λέει σε κάθε ευκαιρία, πως η κα. Μέρκελ στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη!
* Ήταν λάθος του που ζητούσε την κατάργηση της FRONTEX και διακήρυσσε πως θα… διαλύσει το ΝΑΤΟ! Τότε κατηγορούσε εμάς, ότι δήθεν «παραχωρούσαμε εθνική κυριαρχία». Και να ’τος ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: ζητά την ενίσχυση της FRONTEX, και φέρνει το ΝΑΤΟ να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο…
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, χαρακτήρισε επίσης «λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές! Ο κ. Τσίπρας μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας χορεύουν οι αγορές και οι θεσμοί»…

«Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το «αμήν» και να κλείσει τις τράπεζες. Τώρα, με capital controls, με επιχειρήσεις να κλείνουν και με επενδύσεις να φεύγουν, βρίσκεται σε πολύ πιο αδύναμη θέση απέναντι στους δανειστές. Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Και τώρα, που ο ίδιος θέλει να τις προχωρήσει, τις μπλοκάρουν οι δικοί του».

Ακούστε: Δεν υπάρχει τίποτε που να υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και να μην έκανε το ακριβώς αντίθετο…», ισχυρίστηκε ο πρ. πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ευθέως, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε δυνατότερους τους Βούλγαρους! Που σήμερα ευγνωμονούν την κυβέρνηση Τσίπρα. Γιατί μέχρι τώρα, τους έχει στείλει πάνω από 70 χιλιάδες επιχειρήσεις, στη χώρα τους» !!!

Ενώ σε αποστροφή της ομιλίας του δήλωσε ότι «ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον Ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε!»

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τα ψέματα και εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, προβλέποντας ότι «Γι’ αυτά όλα θα λογοδοτήσει! Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό… Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του! Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!».

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε τεράστια φθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας όμως ότι «η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία. Οι φόροι μπορούν να αρχίσουν ξανά να μειώνονται και η ανάπτυξη να επιστρέψει. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο», ενώ παράλληλα στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό του.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των συναινέσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την τρικομματική κυβέρνηση στην οποία ηγήθηκε, εξαιρώντας όμως από οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία της Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τους –μεταξυ άλλων ως «συκοφάντες»! Ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: « Με ανθρώπους που έκαναν λάθη – ακόμα και βαριά λάθη – μπορείς να συνεργαστείς. Αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, βέβαια…Με ανθρώπους που είπαν ψέματα – ακόμα και σε βαθμό εξαπάτησης – μπορείς να συνεργαστείς, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Εφ’ όσον ζητήσουν, βέβαια, συγγνώμη για τα ψέματά τους…Αλλά με ανθρώπους που, πέρα από τα ψέματα που είπαν και λένε ακόμα, πέρα από τα λάθη που έκαναν και κάνουν ακόμα, συκοφαντούσαν συνεχώς και συνεχίζουν να συκοφαντούν, δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο συκοφάντης είναι το χειρότερο θηρίο»!

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα διαφάνειας, λέγοντας ότι κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία! «Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση. Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πάς από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε απολύτως δικαιωμένος, ξεκινώντας την ομιλία του με τη δήλωση που είχε κάνει το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, υπενθυμίζοντάς τη στο ακροατήριό του: «πριν δεκατρείς μήνες, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015, δήλωσα τα εξής προς τον Ελληνικό λαό:

«Παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και στην περιοχή μας. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση… Όμως κυρίως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Μέχρι τέλους. Εύχομαι ειλικρινώς, να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου. Γιατί για την Ελλάδα μιλάμε. Αλλά οφείλω να προειδοποιήσω».

Αυτά έλεγα το βράδυ εκείνο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνέχεια την ξέρετε πια, πολύ καλά…

–Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες…
–Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους – που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν…
–Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται…
Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!
–Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια…
–Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε…

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρ. Πρωθυπουργός, εμφανίστηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι: «Πράγματι, το σκοτάδι πάνω από τη χώρα μας, μοιάζει σήμερα πιο πυκνό από ποτέ… Αλλά σας το λέω: δεν θα αργήσει να ξημερώσει! Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν. Μπορεί το χάος που δημιουργείται στο μεταναστευτικό να «μαζευτεί». Μπορεί η καθίζηση που παρουσιάζεται στην οικονομία να αντιστραφεί. Μπορεί η ανασφάλεια που νιώθουμε ως πολίτες μέσα στη χώρα μας και ως χώρα μέσα σε ένα ανήσυχο περίγυρο, να παραμεριστεί σύντομα. Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012. Θα το ξανακάνουμε!», ενώ απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες, «πέρα από κομματικά και ιδεολογικά τείχη, στους ανθρώπους της δημιουργίας, στους αστούς, στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες, σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, σε όσους κράτησαν και θα κρατήσουν όρθια την Ελλάδα», απευθυνόμενος «και στους πιο αδύναμους, σε αυτούς που χτύπησε η κρίση περισσότερο, αυτούς που καταλαβαίνουν, ότι για να πάψουν να είναι άνεργοι πρέπει να έλθουν επενδύσεις, αυτούς που ξέρουν ότι για να πάψουν να κόβονται συντάξεις, και να αρχίσουν να μειώνονται οι φόροι, πρέπει να μπει επιτέλους η χώρα σε μόνιμη Ανάπτυξη», τους κάλεσε να στρατευτούν για να χτιστεί η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της Ανάπτυξης, η Ελλάδα των ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους, της ασφάλειας για τους πολίτες της και της αξιοπρέπειας για όλους τους Έλληνες, Αυτή την Ελλάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Σαμαράς καταχειροκροτούμενος από τους συμπατριώτες του, τους διαβεβαίωσε ότι δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, ότι όσα πιστεύει τα παλεύει πάντα. «Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας…

Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments