Σόιμπλε: Το προσφυγικό επηρεάζει την οικονομία της Ελλάδος αλλά το οικονομικό είναι διαφορετικό ζήτημα

Σόιμπλε: Το προσφυγικό επηρεάζει την οικονομία της Ελλάδος αλλά το οικονομικό είναι διαφορετικό ζήτημα

Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα και να μη την αφήσει μόνη στο προσφυγικό, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι ναι μεν το προσφυγικό επηρεάζει τα οικονομικά της Ελλάδος και αυτό πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, αλλά δεν πρέπει να εμπλέκονται γιατί προσφυγικό και οικονομικό είναι διαφορετικά θέματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην επιστροφή των δανειστών στην Ελλάδα είπε: «Θεωρώ και αυτό θα υποστηρίξουμε να επιστρέψει η τρόικα αυτή την εβδομάδα και να συνεχίσει τις εργασίες της, βέβαια είναι λίγο δύσκολο τώρα που συνεδριάζει και η διάσκεψη κορυφής».

Όσο για την μεταναστευτική κρίση ο Σόιμπλε δήλωσε: «Η Γερμανία στηρίζει ιδιαιτέρα την Ελλάδα για το προσφυγικό και δε θέλει σε καμία περίπτωση να την αφήσει μόνη της σε αυτό το ζήτημα και είναι ξεκάθαρο αυτό».

Βέβαια, πρόσθεσε ότι «μερικές φορές υπάρχει μία σύνδεση που δημιουργείται μεταξύ του προσφυγικού και του θέματος που αφορά στο πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά το θέμα το οικονομικό είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα για να έρθει η ανάπτυξη».

Όσο για τη «γενναιόδωρη» στάση της Γερμανίας ο Σόιμπλε είπε: «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαστε ιδιαίτερα γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Ήμασταν, όμως, πάντα γενναιόδωροι. Της δημιουργήσαμε τη δυνατότητα να δανειστεί, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε και να πούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το προσφυγικό, αλλά είναι δύο διαφορετικά θέματα και αναμειγνύοντας αυτά τα θέματα δε θα αλλάξει η κατάσταση. Ελπίζουμε η διάσκεψη κορυφής να οδηγήσει σε ένα αίσιο τέλος».

Από τα λεγόμενα του κ. Σόιμπλε καθίσταται σαφές ότι το προσφυγικό θα επηρεάσει σε ένα βαθμό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αυστηρότητα, την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Comments

comments