Χάος από το κυβερνητικό αλαλούμ με τους πρόσφυγες-Δεν γνωρίζουν πόσοι είναι στην Ελλάδα-Υπό κατασκευή 15 επιπλέον hot spots

Χάος από το κυβερνητικό αλαλούμ με τους πρόσφυγες-Δεν γνωρίζουν πόσοι είναι στην Ελλάδα-Υπό κατασκευή 15 επιπλέον hot spots

Η λέξη χάος ίσως είναι μικρή για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα με τους πρόσφυγες.

Κανείς δεν ξέρει πόσοι και πού βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ενώ καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται. Άλλους αριθμούς δίνει ο Ερυθρός Σταυρός και άλλους η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή οι πρόσφυγες ζουν ένα πραγματικό δράμα, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην Ειδομένη, καθώς οι αρχές των Σκοπίων περιορίζουν μέρα με τη μέρα τις άδειες που δίνουν για να περάσουν πρόσφυγες από τη χώρα τους στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, μίλησε στο MEGA για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα. Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχουν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 27.109 στην ηπειρωτική χώρα.

Οι υπάρχουσες δομές μπορούν να εξυπηρετήσουν 16.530 ανθρώπους.

Και το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα όταν δεν γνωρίζεις καν το μέγεθός του;
Η κατάσταση στο εσωτερικό της Ελλάδος καθιστούν αναγκαία την δημιουργία περισσοτέρων κέντρων παραμονής προσφύγων και μεταναστών.

Ήδη ετοιμάζονται ήδη 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας.

Τέσσερις εξ’ αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική, και συγκεκριμένα σε:

• Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
• Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
• Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων
• Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων

Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:

• Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων
• Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων
• Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
• Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
• Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων

Ακόμη, η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι αν μέσα σε μία εβδομάδα η κυβέρνηση δημιουργεί δομές για 17.400 άτομα, γιατί μέσα σε ένα χρόνο που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατασκευάσθηκαν οι δομές που θα έπρεπε ώστε να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι;

pinakas1

pinakas2

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments