Eπιστρέφει στην Αθήνα το Κουαρτέτο – Ανοιχτό το θέμα της ελάφρυνσης χρέους

Eπιστρέφει στην Αθήνα το Κουαρτέτο – Ανοιχτό το θέμα της ελάφρυνσης χρέους

Να μας χρυσώσουν το χάπι εν όψει των δύσκολων αποφάσεων για το προσφυγικό θέλουν στις Βρυξέλλες, κάτι που φαίνεται από τις διαρροές προς τον Τύπο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι θετικός ως προς το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και έχει πάρει ήδη πρωτοβουλίες για να ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Με δεδομένο ότι η όποια συζήτηση για την απομείωση του χρέους θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το μήνυμα Ντάισελμπλουμ δείχνει ότι γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πακέτο των μέτρων.

Ειδικότερα, όλοι περιμένουν πια την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, αύριο Τρίτη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του και το Reuters.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε σχετικά: “Θα ακούσουμε τους θεσμούς και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και προϋπολογισμό που είναι «εντός πλαισίου». Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει μόνο το ΔΝΤ αλλά όλους τους θεσμούς. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι“.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments