Γιούνκερ: Θα σπάσουμε την αλυσίδα της παρανομίας

Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα

Τη βεβαιότητα ότι με τις αποφάσεις που τελικά θα λάβει η ΕΕ θα σπάσει την αλυσίδα της παρανομίας στο μεταναστευτικό, εξέφρασε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανακουφιστεί στο προσεχές διάστημα.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ άλλων ο κ. Γιούνκερ είπε:

«Έχουμε φτάσει σε συμφωνία επί της αρχής. Η Τουρκία θα δεχτεί όσους δεν υπόκεινται σε διεθνή νομική προστασία. Θα δεχθεί τους πρόσφυγες από τη Συρία και θα υπάρχει μετεγκατάσταση από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ. Μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της παρανομίας, δεν χρειάζεται οι Σύριοι να πληρώνουν τους διακινητές. Κάποιοι από αυτούς θα μείνουν στην Ευρώπη.

Θα ανακουφιστεί και η Ελλάδα, καθώς θα φύγει βάρος από πάνω της. Θα αρθεί η πίεση από την Ελλάδα, βοηθώντας την στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει επί του παρόντος.

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι πρόσφυγες θα ζήσουν σε καλές συνθήκες στην Τουρκία, με επαρκή τροφή και εκπαίδευση. Τα 3 δισ. θα γίνουν περισσότερα μετά το 2018.

Ένα κομμάτι της λύσης είναι η αποκατάσταση των όρων της Σένγκεν, η ομαλότητα θα επανέλθει μέχρι το τέλος του έτους. Η μετεγκατάσταση είναι κομμάτι της ευθύνης των εταίρων της ΕΕ. Εναπόκεινται στην Ελλάδα να δει αν η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα».

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments