Σαπέν: Στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους

Σαπέν: Στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους

Η έλευση του Κουαρτέτου στην Αθήνα και η χθεσινή δήλωση του Γερούν Νταϊσελμπλουμ για το θέμα της ελάφρυνσης άνοιξε ένα θέμα “ταμπού”, το κούρεμα ή την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Με το θέμα καταπιάστηκε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg.

«Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε ο κ. Σαπέν. Πρόσθεσε δε πως η στήριξη για την ανάληψη δράσεων που θα ρυθμίζουν το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή, ειδικά αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση.

«Το ερώτημα του χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι ώστε να μην τους έχουμε σε κατάσταση πίεσης για πάντα» ανέφερε ο κ. Σαπέν. Στις δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ξεκαθάρισε πως το κούρεμα του χρέους δεν συζητείται καθώς είναι «κόκκινη γραμμή» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα γίνουν κουρέματα. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments