Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του βιαστή της Πτολεμαΐδας

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του βιαστή της Πτολεμαΐδας

Με τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, άλλο ένα τραγικό γεγονός ήρθε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον βιασμό ενός ανήλικου αγοριού στην Πτολεμαΐδα από έναν 47χρονο Έλληνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δικαστές, πρόκειται για τον Παύλο Ακριτίδη, του Στεφάνου και της Παρθένας, κάτοικο Πτολεμαΐδας, που συνελήφθη το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού, το οποίο δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση και για βιασμό.

Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., επειδή, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις προσβάλλουν το έννομο αγαθό της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας που στόχο έχουν να προφυλάξουν το παιδί από πρόωρες σεξουαλικές εμπειρίες, προς διασφάλιση της αδιατάρακτης εξέλιξής του, καθώς και τη νόμιμη εφαρμογή της πολιτειακής βούλησης, κρίθηκε απαραίτητη για χρονικό διάστημα έξι μηνών η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας, της φωτογραφίας του κατηγορουμένου και της ασκηθείσας σε βάρος του ποινικής δίωξης καθόσον αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2463055427 του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments