Απεβίωσε το «πέμπτο» μέλος των Beatles

Απεβίωσε το «πέμπτο» μέλος των Beatles

Τον θάνατό του Σερ Τζορτζ Μάρτιν, γνωστού και ως πέμπτο μέλος των Beatles, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ρίνγκο Σταρ στο Twitter. Ο Σερ Τζορτζ Μάρτιν ήταν 90 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βρετανικής Ενωσης Τύπου ο Τζορτζ Μάρτιν “Ηταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τους Βeatles”. “Είχαν απορριφθεί από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες μέχρι που ο Μάρτιν, επικεφαλής της Parlophone τότε, άκουσε το demo τους το 1962 και κατάλαβε ότι βρισκόταν μπροστά σε κάτι εξαιρετικό…”.
Έκτοτε ο Τζορτζ Μάρτιν ήταν ο παραγωγός των Beatles.
Εκτός από τους Beatles, ο Μάρτιν δούλεψε με μεγάλους μουσικούς όπως ο Τζεφ Μπεκ, ο Μπομπ Ντύλαν, ο Στινγκ και ο Ελτον Τζον. Έκανε επίσης την παραγωγή σε δύο από τα άλμπουμ του Πωλ Μακ Κάρτνεϊ (Tug Of War, Pipes Of Peace).

Ακόμα ήταν συμπαραγωγός στο Candle In The Wind του Έλτον Τζον, το οποίο κυκλοφόρησε το 1997, εις μνήμη της πριγκήπισσας Νταϊάνα, το οποίο πούλησε 37 εκατομμύρια αντίτυπα. Εκείνη την περίοδο άρχισε να χάνει την ακοή του. Ο Τζορτζ Μάρτιν τιμήθηκε με τον τίτλο του Σερ από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 1996 και έξι χρόνια αργότερα ανέλαβε την μουσική επιμέλεια των εορτασμών για το Χρυσό Ιωβηλαίο.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments