Κλείνουν σύνορα για πρόσφυγες Σλοβένοι και Σέρβοι

Κλείνουν σύνορα για πρόσφυγες Σλοβένοι και Σέρβοι

Σφραγίζει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και η Σερβία, ακολουθώντας τη Σλοβενία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η αποκαλούμενη «βαλκανική οδός» κλείνει.

«Λαμβάνοντας υπόψη το νέο καθεστώς που επέβαλε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. Σλοβενία) η Σερβία δεν μπορεί να επιτρέψει να αποτελέσει κέντρο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και θα εφαρμόσει την αρχή της αμοιβαιότητας στα σύνορα της με την πΓΔΜ και την Βουλγαρία», επισημαίνεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμη, αναφέρεται ότι και το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τη Σερβία ότι δεν δέχεται πλέον πρόσφυγες που δεν έχουν ισχύον διαβατήριο και θεώρηση εισόδου τύπου Σέγκεν.

Οι εγκαταστάσεις στο κέντρο ελέγχου και υποδοχής προσφύγων στο Πρέσεβο, στα σύνορα με την πΓΔΜ, είναι άδειες και όπως ανακοινώθηκε επίσημα το τελευταίο 48ωρο στην Σερβία δεν εισήλθε κανένας πρόσφυγας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπει να περνούν στη χώρα και θα δέχεται μόνο εκείνους που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στη Σλοβενία, καθώς και ορισμένους άλλους, για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η αποδοχή μεταναστών για ανθρωπιστικούς λόγους θα εξετάζεται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Οι αποφάσεις της Σλοβενίας και της Σερβίας παγώνουν τα σχέδια των περισσότερων από 30.000 προσφύγων και μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και θέλουν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία ή άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments