Πειραιώς: Αύξηση 15% στα προ προβλέψεων κέρδη

Πειραιώς: Αύξηση 15% στα προ προβλέψεων κέρδη

Πέραν των προβλέψεών της θετικά ήταν τα αποτελέσματα της χρήσης του 2015 για την Τράπεζα Πειραιώς.

Αύξηση κατά 15% κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς για τη χρήση 2015 στα προ προβλέψεων κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 1,125 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα είχε στο τέταρτο τρίμηνο σημαντική μείωση των νέων καθυστερήσεων στα 80 εκατ. ευρώ από 385 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο και θωρακίστηκε με προβλέψεις ύψους 1,38 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο έναντι 244 εκατ. ευρώ του τρίτου τριμήνου.

Συνολικά για το 2015, οι προβλέψεις έφθασαν στο ποσό των 3,5 δισ. ευρώ.
Όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του δ.σ. του Ομίλου Μιχάλης Σάλλας, με την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών Τραπεζών το Δεκέμβριο 2015, ενισχύθηκε η κεφαλαιακή τους βάση σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Τόνισε επίσης ότι η ακολουθούμενη πολιτική ενεργητικής διαχείρισης των προβληματικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, οδήγησε σε μείωση, μετά από πολλά χρόνια αυξητικής πορείας, του δείκτη NPLs στο 39,5% από 40,5% το Σεπτέμβριο 2015.

«Αντίστοιχα, ο σχηματισμός νέων δανείων σε καθυστέρηση μειώθηκε σημαντικά έναντι του προηγούμενου τριμήνου (80 εκατ. από 385 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις αυξημένες προβλέψεις του τελευταίου τριμήνου, βελτίωσαν το δείκτη κάλυψης στο 65% από 61%, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό του Ομίλου», συνέχισε ο κ. Σάλλας.

Εκτίμηση του κ. Σάλλα είναι ότι η θετική κατάληξη της αξιολόγησης, θα δημιουργήσει θετική δυναμική στην οικονομία και θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα δάνεια σε καθυστέρηση, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments