Κατρούγκαλος: Στα 1.300 ευρώ η «κόκκινη γραμμή»

Κατρούγκαλος: Στα 1.300 ευρώ η «κόκκινη γραμμή»

Στα 1.300 ευρώ από τα 1.200 ευρώ μετατοπίστηκε η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης όσον αφορά στις μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, μετά την αποψινή συνάντηση του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς.

Με τη λαιμητόμο των περικοπών να τοποθετείται λοιπόν στο… υψηλό -για τους δανειστές και την κυβέρνηση- ποσό των 1.300 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας μας διαβεβαιώσε ότι οι κύριες συντάξεις δεν υφίστανται καμία μείωση και οι επικουρικές θα προστατεύονται στοχευμένα…

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» τόνισε ότι η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, ενώ σημείωσε ότι για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές.

Χαρακτήρισε, δε, «αδιαμφισβήτητο» το ότι θα σωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Σχολιάζοντας την πρώτη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος την χαρακτήρισε αναγνωριστική και όπως είπε από αυτήν διαμορφώθηκε η ατζέντα, ο οδικός χάρτης για τις επαφές που θα ακολουθήσουν.

«Ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε», είπε ο υπουργός, καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει.

 

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments