ΝΔ για προσφυγικό: Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα

ΝΔ για προσφυγικό: Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα

“Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο όταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού”, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσακος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για πρακτική παλινωδιών και ασαφειών από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής.

“Δεν τον εμπιστευόμαστε” είπε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις Τούσκ και στις αποφάσεις της προηγούμενης συνόδου κορυφής, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα είπε ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος και του βαλκανικού διαδρόμου είναι κλειστά και πως αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

“Αυτή την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται μέσω Twitter καθυστερημένα ο κ. Τσίπρας. Είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος”, συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος αναφέρθηκε και σε αντιφατικές μεταξύ τους δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

“Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, σε πανικό που επιτείνει την ανικανότητα της”, συμπλήρωσε ως συμπέρασμα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Επιπλέον είπε ότι τα κείμενα είτε φωνάζουν, είτε σιωπούν σημειώνοντας ότι πουθενά στα συμπεράσματα της προηγούμενης συνόδου κορυφής δεν υπάρχει η καταδίκη των μονομερών ενεργειών.

Με αφορμή δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι υπάρχει κίνδυνος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για πανθομολογούμενη ανικανότητα διαχείρισης και τόνισε πως η ΝΔ θα εξακολουθήσει να στηρίζει με κάθε ευκαιρία την εθνική προσπάθεια.
“Η ΝΔ έχει παράδοση να φοράει τη φανέλα τη εθνικής Ελλάδος. Αυτό θα κάνει. Ό,τι λέγεται στην Ελλάδα, δημόσια, θα ειπωθεί και στο ΕΛΚ με ένα γνώμονα: Η Ελλάδα να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τη ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται”, πρόσθεσε.
Παράλληλα ανέφερε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει νέα σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής.

“Δεν χρειάζονται άλλες οκτώ ώρες για να καταλήξουμε στα αυτονόητα. Ο κ. Τσίπρας έφυγε από το προηγούμενο συμβούλιο με μια εντολή. Δεν είναι ένας απελευθερωμένος πρωθυπουργός. Είναι υπό την εποπτεία πολιτικών αρχηγών και κομμάτων. Διαπραγματεύεται με συμφωνημένη μίνιμουμ βάση. Αυτό οφείλει να φέρει, αν μπορεί”, συμπλήρωσε.

Ειδικά για την κατάσταση στην Ειδομένη ο κ. Κουμουτσάκος σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ. Κυρίτση, είπε τα πράγματα είναι σοβαρά και “δεν αντιμετωπίζονται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με δεήσεις, αλλά με λύσεις”.

“Η κατάσταση είναι κόλαση του Δάντη που δεν μπορεί να παραμένει στο διηνεκές”, συνέχισε.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε επιπλέον ότι από κείμενο κατανόησης για την παράνομη μετανάστευση που υπεγράφη στην Σμύρνη προκύπτει ότι υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς να έρθουν στην Ελλάδα στα πέντε νησιά του Β. Αιγαίου αξιωματούχοι, στελέχη της τουρκικής δημόσιας διοίκησης, για να συνδράμουν στη ταυτοποίηση μεταναστών ή προσφύγων.
“Θα ζητήσουμε διευκρινήσεις και εξηγήσεις για αυτό”, επισήμανε.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments