Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε επαναπροώθηση προσφύγων από νησιά

Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε επαναπροώθηση προσφύγων από νησιά

Η Αγκυρα διεμήνυσε ότι δεν δέχεται επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά και πως η επανεισδοχή θα αφορά όσους φτάσουν μετά τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι μια συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες και όχι εκατομμύρια, δήλωσε ο υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επίσης, ο Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments