Κυνηγός… μεταναστών τύπου «Ράμπο»

Κυνηγός… μεταναστών τύπου «Ράμπο»

Σε μια κωμόπολη κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας, ένας Βούλγαρος «Ράμπο» έχει πάρει το νόμο στα χέρια του και συλλαμβάνει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα από τη χώρα του.

Ο σκληρός λέγεται Ντίνκο Βάλεφ και είναι 29 ετών, έχει δε κατορθώσει να αποκτήσει δύο ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα για να περιπολεί γύρω από την πόλη Yambol, αποτρέποντας την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του. Οπως λέει ο ίδιος, προσπαθεί να στρατολογήσει κι άλλους για να διευρύνει τη δράση του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητεί από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το έργο του, δίνοντάς του αμοιβή για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει. Ο Ντίνκο θεωρεί ότι κάθε παράτυπος μετανάστης είναι τζιχαντιστής ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τρομοκρατεί τους «αιχμαλώτους» του: «Θα ήθελα να το θεωρούν όλο αυτό απλά ως μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να θεωρούνται βίαιοι οι αθλητές», λέει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι την προσπάθειά του για αναζήτηση παράτυπων μεταναστών συνδράμουν άνθρωποι με ποδήλατα και σκυλιά.

«Όσοι συλλαμβάνονται οδηγούνται στην αστυνομία», λέει ο Ντίνκο, ωστόσο αυτό το παράνομο κυνήγι έχει προκαλέσει την αντίδραση της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει ζητήσει από τη βουλγαρική κυβέρνηση να σταματήσει τις συλλήψεις μεταναστών που κάνει ο Ντίνκο. Μιλώντας στην Daily Mail, ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε: «Ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει βλάψει ανθρώπους. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά που εγκαταλείπουν τη Συρία. Σε ένα περιστατικό, μάλιστα, τους ανάγκασε να ξαπλώσουν μπρούμυτα για μισή ώρα και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει».

Και συμπλήρωσε: «Ο Βάλεφ έχει επανειλημμένα κάνει προσβλητικά σχόλια για τους πρόσφυγες και είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το σώμα εθελοντών για να συλλαμβάνει ακόμα περισσότερους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Βάλεφ ζητεί από το κράτος να χρηματοδοτήσει την “επιχείρησή” του και να τον πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει. Έτσι, όμως, όχι μόνο διασπείρει τον φόβο για τους πρόσφυγες στη βουλγαρική κοινωνία, καλώντας τους συμπατριώτες του να τους συμπεριφέρονται με απέχθεια και εχθρότητα, αλλά επίσης ζητάει και υποστήριξη για αυτές του τις ενέργειες».

Και όμως, αντί αυτές οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής του Ελσίνκι να λάβουν την υποστήριξη των Αρχών, πυροδότησαν τεράστιες αντιδράσεις, και μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που συγκέντρωσαν 2.000 υπογραφές για να υποστηριχθεί ο Βάλεφ. «Το κράτος μας δεν νοιάζεται για τους Βούλγαρους. Είναι καιρός όλοι οι Βούλγαροι να είμαστε ενωμένοι. Είμαι περήφανος για ό,τι κάνει ο Ντίνκο», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος: «Ο Ντίνκο είναι ήρωας. Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν τον Ντίνκο!».

Μάλιστα, δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook για να υποστηρίξει τον Βάλεφ. «Ας προστατεύσουμε τον Ντίνκο από τη βουλγαροφοβική Επιτροπή του Ελσίνκι. Πρέπει να διώκεται ένας άνθρωπος σαν τον Ντίνκο Βάλεφ, που μας προστατεύει από τους πρόσφυγες και βοηθά στους συνοριακούς ελέγχους;». Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ο Βάλεφ είπε ότι άρχισε τις περιπολίες αφότου έπεσε ο ίδιος θύμα επίθεσης μεταναστών, που πήγαν να του κλέψουν τη μοτοσικλέτα, και δήλωσε ότι είναι πλέον αποφασισμένος να συνεχίσει να τους κυνηγά και να τους εκδιώκει από τη χώρα. «Προσφέρω μια κοινωνική υπηρεσία και ταυτόχρονα προστατεύω τους συμπατριώτες μου», είπε χαρακτηριστικά. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη λάβει μέτρα εναντίον του «κυνηγού μεταναστών» όπως αποκαλείται ο σκληρός Βούλγαρος.

Ntingo1

Ntingo3

Ntingo7

Ntingo6

Ntingo4

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments