Αγωγή κατά Λεβέντη από πολιτευτές του για αθέτηση υποσχέσεως!!!

Αγωγή κατά Λεβέντη από πολιτευτές του για αθέτηση υποσχέσεως!!!

Μείζον εσωκομματικό ζήτημα έχει προκύψει ξαφνικά στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη καθώς επιλαχόντες βουλευτές της Λάρισας, καταφεύγει σε νομικά μέτρα κατά του προέδρου του κόμματος, για αθέτηση υποσχέσεως, επειδή ο κ. Λεβέντης δεν υλοποιεί την προεκλογική δέσμευσή του για βουλευτικό «rotation», την εναλλαγή δηλαδή βουλευτών κάθε έξι μήνες,

Συγκεκριμένα δύο από τους υποψηφίους που κατέβηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας εγείρουν το θέμα και δημιουργούν εσωκομματικό ζήτημα στον κ. Λεβέντη.

«Έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά», δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας.

«Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης», επισημαίνει.

«Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε», λέει.

Την ίδια άποψη, σύμφωνα με τον κ. Ζώκα, έχουν και άλλοι πέντε υποψήφιοι βουλευτές από το ψηφοδέλτιο της Λάρισας.

Το εξώδικο θα υπογράψει και ο Αναστάσιος Λέκκος, επίσης υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων. Δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στις τάξεις του κόμματος μες την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρηθεί η δέσμευση του προέδρου.

Οι πολιτευτές λένε πως είδαν τον Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή «Στον ενικό» να λέει πως ήταν λάθος η απόφασή του και πως ενδεχομένως οι βουλευτές θα παραμείνουν. «Του απαντώ, λοιπόν: Μια του ψεύτη, μια του κλέφτη, τρίτη και η κακιά του μέρα, λέμε στη Λάρισα», τονίζει ο κ. Ζώκας.
Νομικά, πάντως , είναι απίθανο να κερδηθεί μια τέτοια υπόθεση από τους επιλαχόντες, αφού συνταγματικά οι βουλευτές εκλέγονται για πλήρη κοινοβουλευτική θητεία και κανείς δεν μπορεί να τους εξαναγκάσει να παραιτηθούν.

Στην περίπτωση πάντως που ένα δικαστήριο αναγνώριζε δίκιο στους επιλαχόντες βουλευτές, θα είναι η πρώτη φορά που θα καταδικαζόταν κάποιος πολιτικός αρχηγός για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων.

Comments

comments

Posts Carousel

Latest Posts

Featured Videos

Categories

Comments

comments